1991-06-15

Lördagen den 15:e juni 1991 avhölls det femte mästerskapsmötet på Uppsala bangolfklubbs mycket trevliga banor. Tävlingarna var detta år arrangerade av fjolårets suveräne segrare Thomas. Han hade inte endast sett till att allt var perfekt ordnat, utan dessutom hade han lyckats rå på vädergudarna så att regnet uteblev och solen visade sig då och då, denna annars så rekordkalla och blöta försommar. För första gången i mästerskapets historia kunde alla berättigade deltagare närvara. Detta mästerskap inleddes med en mangrann uppvärmning utanför golfklubbens entré. Därefter indelades sällskapet i följande grupper:

Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4
Johanna Barbro Thomas Maja
Ylva Cecilia Ulf Bejnamin
Sofia Jan Martin Madelene
Kerstin Stefan

Tävlingen genomfördes och protokollfördes på sedvanligt sätt. Nedan följer en sammanställning av dessa protokoll, där det också går att utläsa kumulerade värden. (Denna sammanställning finns att läsa i protokollboken!)

Den stora cupen.
Som framgår av protokollet tog tog Stefan och Martin ledningen på första banan genom varsitt hole-in-one. På andra banan tog Ulf ledningen och höll den till åttonde banan, där oturen och oskickligheten började göra sig gällande. Det bästa försöket han hade på den banan var det första. Nu blev det så att han misslyckades totalt och klarade inte hålet alls. Då kom ett helt koppel med spelare, som hade avvaktat detta tillfälle. Stefan var den, som nådde ända fram och gick upp i delad ledning. Nionde banan var även den besvärlig för Ulf, medan det gick bättre för Stefan, Ylva och Jan. Stefan och Jan gick upp i delad ledning, medan Ylva och Ulf låg ett slag efter. Åldern och kallsinnet tog ut sin rätt. Jan och Ulf gick upp i delad ledning på den tionde banan. Därefter var det mellan Jan och Ulf som kampen stod om den stora cupen. Mästerskapet stod och vägde. Dock hände det sig att, på den för Jan så ödesdigra trettonde banan, Jan behövde fem slag medan Ulf snålspelade och kunde nöja sig med två slag. Därefter var spänningen slut och Ulf kunde taktikspela och bibehålla sin ledning ända till den sista banan.

Den lilla cupen.
Benjamin satsade tufft från början och utbrast att det hela var mycket roligt. Han tog en solklar ledning redan på första banan och lyckades med konststycket att bibehålla denna ledning hela rundan. Han var totalt ohotad.

Placeringar.

Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4
Johanna 10 Barbro 6 Thomas 9 Maja 12
Ylva 6 Cecilia 13 Ulf 1 Benjamin 1
Sofia 8 Jan 2 Matin 4 Madeleine 10
Kerstin 3 Stefan 5

Mästerskapet utföll sålunda:

Segrare: Ulf i den stora cupen och Benjamin i den lilla cupen.

Tack för en mycket lyckad och fin kamp. Ett mycket stort tack skall också riktas till årets värdpar, som hade gjort sitt yttersta för att allt skulle bli både lyckat och trivsamt. Deltagarna hade en fantastisk eftermiddag och kväll tillsammans med goer mad, mö’en mad och mad i rättan tid.

Vi ses i Höllviken 1992
Vid protokollet
Ulf Arntell