1990-06-17

Söndagen den 17 juni 1990. Detta var dagen för årets minigolftävling och dessutom Ylvas 21: a födelsedag. Tävlingen spelades på Båstads minigolfbana, som för dagen inte höll högsta klass och som skulle visa sig vara utslagsgivande för tävlingen. Tröjor och jackor åkte på från början, då detta var en molnig och lite blåsig dag vid havet. Deltagarantalet var gott, tillkomna i detta års tävling var jag och Benjamin. Spelarna delades därför in i tre grupper. Frånvarande denna dag var tyvärr Barbro, som låg hemma i sjuksängen.

Grupp 1 Poäng Grupp 2 Poäng Grupp 3 Poäng
Kerstin 88 Cecilia 120 Maja 100
Stefan 73 Johanna 91 Ylva 76
Martin 75 Ulf 76 Sofia 76
Thomas 62 Jan 72 Benjamin gn.
Madeleine
80

Kämpaandan var god i alla grupper och goda resultat uppnåddes av alla deltagare. I Grupp 1 skulle dock vinnaren komma att utkoras och inför det 16:e hålet låg alla i denna grupp nästan helt lika. På detta ödeshål föll det sig dock att Kerstin, Stefan och Martin slog varsin 10:a! , medan undertecknad lyckades med ett äkta ”hole-in-one” och avgjorde tävlingen. Även om Jan kämpade tappert i grupp 2 räckte det inte ända fram, kanske 1991?

Vandringspriset, den stora pokalen, tillföll alltså undertecknad och den lilla pokalen vanns detta år av Cecilia med Benjamin på andra plats.

Kvällen avslutades med prisutdelning och middag ute på lokal i Båstad, som Maja Jacobson generöst bjöd oss på.

Thomas
(Denna gång vann alltså Thomas Grandin vår pokal. Han skrev ett rart förord, som står att läsa i protokollboken. Där förklarar han sin medverkan i tävlingen, och tackar för god kamp. Reds anm.)