1997-07-05

Cup no 11, 1997. Den elfte upplagan av Majas & Hugos minnespokal utkämpades på Bulltofta bangolfbana. Denna dag bjöd på fint sommarväder med banor i gott skick. Efter några stärkande varmkorvar på närliggande IKEA var hela sällskapet laddade och klara. Johanna tog tillsammans med Sofia och Stefan ledningen med 2 slag på första hålet. Efter två hål hade även Maja sällat sig till täten, samtliga med totalt 5 slag. Därefter drog Johanna ifrån och ledde tävlingen efter nio spelade hål på fina 27 slag. På andra plats fanns Stefan endast ett slag efter och på tredje låg den regerande mästaren Martin på 31 slag.

På tionde gör sig nerverna påminda och Johanna tappar det fina flyt hon haft hittills. Stefan lägger dock i en växel till och tar ledningen. Den behåller han resten av tävlingen och går de sista nio på mycket fina 21 slag och vinner för första gången tävlingen på totalt 49 slag. Även Ulf lägger in överväxeln på sista nio men tappar koncentrationen och tio slag på de sista två hålen. Han kan dock ändå med nöd och näppe knipa andraplatsen med 61 slag före Sofia som tar tredjeplatsen på 63.

I den Lilla Pokalen kunde Benjamin till slut avgöra tävlingen på det sextonde hålet och vinner på 98 slag före Simon på 101.

Efter tävlingen förflyttade sig sällskapet till Höllviksstrandsvägen i Höllviken där en utsökt middag serverades bestående av grillad fisk med alla tillbehör. Därefter var det prisceremoni där de nya mästarna korades.

Resultat i sammandrag:

1                                        Stefan

2                                        Ulf

3                                        Sofia

4                                        Cecilia

5                                        Martin

6                                        Johanna

7                                        Ylva

8                                        Barbro

9                                        Kerstin

10                                     Maja

Lilla pokalen:

1                                        Benjamin

2                                        Simon

Madelene deltog utom tävlan.

Vid protokollet

Stefan Warnberg